Till Z, sis och alla andra som vill ha middagstips:-)



Het fisk och räkgryta.

  • ca 300 g alaska pollock (fisk alltså, typ den billigaste i frysdisken;-))
  • ca 200 g räkor
  • ca 2 dl grädde
  • ca 2 dl kokosmjölk
  • ca 2 dl krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 liten lök
  • Mangocurry krydda
  • Seafood & fish krydda från Santa Maria
  • Peppar
  • Ev lite socker
  • + andra kryddor som kan smaka bra (timjan, spiskummin, ingefära vad man nu vill ha)
Låt fisken och räkorna ligga framme under tiden det tar att göra grytan. Hacka paprika och lök och bryn den mjuk i grytan, krydda med curryn lite också. Häll sedan över grädden, kokosmjölken och de krossade tomaterna och krydda efter smak. Tänk på att kryddorna sätter sin hela smak först efter en stund så låt grytan puttra ett tag innan ni smakar av. Blir det för starkt så häll ned lite socker så jämnar det ut sig. När grytan smakar som den ska så skär fisken i bitar och häll ned den och räkorna i grytan. Låt den stå på plattan och bli varm i ca 5 min och servera sedan med ris.

När ni lagar detta så tänk på det som ett roligt experiment. Det är bra att ha alla dessa ingredienser men vill ni lägga till något annat eller ta bort något så gör det, så det passar eran smak liksom:-)


Något annat recept jag borde lägga upp? Säg till i så fall. I helgen blir det colamarinerad stek:-D


And by the way.. Oväntat eller vad?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0